Уважаеми Клиенти,
По разпореждане на ГДБОП, считано от 5.8.2010, тези сървъри ще бъдат спрени. Тъй като ние не сме безразлични и разбираме, че Вие ще бъдете лишени от удобството и правото свободно и достъпно да гледате филми, слушате музика и т.н., то до тази дата, НИЕ ЩЕ ОБЯВИМ СВОБОДНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СЪРВЪРА, така че всеки един от Вас да може да си свали и запази каквото желае. На 5.8.2010 съдържанието на сървъра ще бъде изтрито и същият ще бъде свален. Извиняваме се за причиненото неудобство, но се радваме, че през всички тези години успяхме да Ви спечелим като потребители и че съумяхме да Ви служим професионално. Извиняваме се и за всичките пъти, когато поради различни проблеми сме Ви ядосали по един или друг начин. Не сме искали да го правим и смело заявяваме, че винаги сме давали най-доброто от себе си – не за пари, а просто за идеята – културните блага да стигат по най-лесния и достъпен начин до обикновения човек, а не само до по-заможните. Очевидно историята не оправдава подобна идея. Отново – съжаляваме за това, че Ви изоставяме но беше удоволствие и чест да работим за Вас!
Екипът по поддръжка на сървърите
е доста обезпокоително. Няма да навлизам в детайли кой е прав и кой крив от моя гледна точка, но смятам, че бъдещето принадлежи тези които действат, а не на тези, които си мислят как, колко и кога да действат. Ето как виждам нещата аз: Ок, най вероятно NW са принудени да спрат сървърите и най-вероятно причината за това не е в сметката за ток. Какво правим от тук нататък?
Ако приемем, че NW е фирма доставяща интернет, плащаща заплати на служителите Х на брой, плащаща данъци и т.н. То тя не би рискувала всичко за едни сървъри. Колкото и въпросът да стои на принципна основа. Вярно е също така и че като юридическо лице е лесна мишена за всякакви държавни спекулации, трупане на актив и т.н. Какво би станало ако се разбият сървърите към физически лица, разпространяващи съдържанието без търговска цел? Практичски никой не би могъл да ни каже или обвини в нищо. Това не е нещо ново! Същият принцип работи при P2P мрежите след затварянето на FTP сървърите. Това беше момента на възход на "Арена" и "Замунда", съдържанието е в потебителите (частни лица), които споделят помежду си.
Накратко предлагам да източим сървърите, и да споделяме свободно. Тъй като не всеки разполага с достатъчен ресурс ми се иска в тази тема да координираме действията си за да не дублираме съдържанието.
Не съм особенно подготвен и за момента мога да вляза с 1TB и започвам да "точа" - "Каталог Анимация"
-----------
NW могат да се сърдят, но ще постна директни линкове към съдържанието, което би спомогнало за по-бързото източване. Така или иначе ще ги трият не би трябвало да представлява проблем за тях.
Seriali2 --> \\192.168.11.50\movies$
Seriali --> \\192.168.11.50\movies$
Animation --> \\192.168.11.53\movies$
movies$ --> \\192.168.11.54
movies$ --> \\192.168.11.57
Ако пропускам някой сървър - допълнете списъка!
---------
Това е за сега. Ще допълвам тук с информация за софтуер за споделяне и ако излязат нови линкове за пропуснати от мен сървъри.

, направо взех да ви съжалявам. Изключителен проблем се дискутира, за сървъри ползвани от шепа хора, който съдържаше филми от преди месеци. Всичките ми познати са се отказвали да гледат директно филми от там, защото на единия не му се оправяше контраста, на другия не му зареждаха субтитрите (независимо от това, че следваше инструкциите точно), а колко филма имаше дето не тръгват отделен въпрос. То в тракера запустя от торенти, вие сървърите искате да спасявате Алтернативата ви е следната ще си теглите филмите от големите тракери, а тези предложения с DC hub-a са банални и смешни просто.
.